Bugün pek çok ihtiyacınızı karşılayan bu akıllı telefonlar bütün elektronik cihazlar gibi bozulabilir, sorunlar ortaya çıkarabilir veya eskisi gibi çalışmayabilir. Şarja bağlı olarak pek çok arıza çıkabilmektedir. Şarj aletinde, bataryada veya şarj soketinde sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Bu sorunlarınız daima donanımsaldır. Telefon şarj sorunu nedeniyle telefonunuz eski randımanında çalışmıyor olabilir. Bu sorun şarj aletinizdeki bir bozukluğa, bataryanızın kalitesine ve durumuna, şarj soketinin niteliği ve çalışıp çalışmamasına bağlıdır. 

Öncelikle telefonunuzdaki sorunu tespit etmelisiniz. Telefonu kapatıp açabilir, şarj girişini inceleyebilir. Bataryanın herhangi bir soruna sahip olup olmadığına bakabilirsiniz. Özellikle bu tarz sorunlarda en sık karşılaşılan şey soketin kirli olmasıdır. Soketi temizlemenize rağmen telefonunuz şarj almamaya devam ediyorsa telefon şarj soketi değişimi gerekmektedir. Ayrıca telefonunuzun şarj edilen kısmını sağa sola hareket ettirdiğinde şarj oluyorsa yine şarj soketinde bir sıkıntı var demektir. Şarj soketinizin değişimini güvenilir ve profesyonel bir teknisyene yaptırmalısınız. Tamirci Abi telefon şarj soketi için gerekli tamiri oldukça iyi ve profesyonel bir şekilde yapacaktır. Değişim esnasında kullandığı parçalar orijinal olduğu için telefonunuzu tamir ettirmek için Tamirci Abi’ye güvenebilirsiniz. Şarj soketinin tamir süresi 45 dakika ile 1 saat arasında değişmektedir. Tabi ki bu süre teknisyenlerin çalışma durumuna ve yoğunluğuna göre değişebilmektedir. Şarj soketi değişimi ile ilgili fiyat bilgilerini, firmayla irtibata geçerek öğrenebilirsiniz. Teknisyenin tamir uygulamalarından sonra telefonunuz uygun şekilde ve randımanında şarj olacaktır. 

Sorunu tespit ettikten sonraysa bir teknik servis bulup telefonunuzu göndermelisiniz. Zikredilen şarj sorunlarının hepsi birkaç teknik uygulama ile çözülebilmektedir. Eğer şarjla ilgili bir sıkıntınız varsa telefon şarj olmuyor ise bu yazıda sizin sorularınızın yanıtını bulabilirsiniz.

Telefonunuzun şarj olmamasının en büyük nedenlerinden biri şarj aletinin çalışmaması olabilir. Telefonunuzun şarj işlemini gerçekleştirirken daima orijinal şarj aletini kullanmalısınız. Orijinal olmayan şarj aletleri yeni teknolojiye uygun olmadığı için telefonunuza zarar verebilir ve şarj dengesini bozabilir. Öncelikle telefonunuzu orijinal şarj aleti ile şarj etmeyi denemelisiniz. Telefon şarj almıyor ise yedek bir şarj aletiyle şarj etmeyi denemelisiniz. Eğer şarj oluyorsa sorun şarj aletinizde demektir. Sonuç itibarıyla yeni bir şarj aleti alıp bu sorundan kurtulabilirsiniz. Yedek bir şarj aleti yerine USB kablo kullanıp telefonunuzu bilgisayardan veya bir güç kaynağından (power bank) şarj etmeyi de deneyebilirsiniz. Eğer şarj aletiniz çalışıyorsa sorununuz ya bataryada ya da şarj soketindedir. Batarya ve şarj soketinde oluşacak olan sıkıntılar teknik servisin halledebileceği işlemlerdir. 

  • Batarya Arızası Söz Konusudur

Eğer telefon neden şarj tutmuyor sorusunu soruyorsanız yazıyı okumaya devam edebilirsiniz. Şarj aletinizde herhangi bir sıkıntı yoksa bataryanızı kontrol etmelisiniz. Batarya sürekli sorun çıkarabilen bir aksamdır. Bazen şişme gösterebilirken bazense sıvılar akıtabilir. Bataryanız sıvı ile temas etmiş veya darbe almış olabilir. Bunların dışında bataryanız eski formunda çalışmayabilir. Eskiden hem daha hızlı şarj olan hem de şarjı erken bitmeyen telefonunuz artık daha yavaş şarj olabilir ve şarjı kısa sürede bitebilir. Bütün bunları incelemek için telefonunuzun arka kısmını yani kasasını açmalısınız. Eğer arka kısım açılmıyorsa kesinlikle açmak için kurcalamamalı doğrudan bir teknik servise götürmelisiniz. Eğer arkası açılıyorsa bataryayı kontrol edebilir, şişip şişmediğine bakabilirsiniz. Tabi ki daha doğru bir inceleme yapması için teknik servise müracaat etmeniz en doğrusudur. Teknik servis kasayı açıp bataryada bir sıkıntı olduğunu tespit ederse yeni bir batarya almanız gerekecektir. Batarya değişimi sorununuzu çözecektir. Orijinal batarya almanız tavsiye edilir. 

Piyasada bulunan muadil bataryalar telefonunuza zarar verebilmektedir. Muadil bataryaların ömrü orijinal bataryalara nazaran daha kısadır. Aşırı ısınma nedeniyle diğer iç aksamlara da zarar verebilir. En kötü ihtimalle de patlayabilir. Bütün bunları yaşamak istemiyorsanız orijinal bataryalara yönelmelisiniz. Eğer sorununuz batarya ile değilse arıza sebebi şarj soketi olabilir. Bu durumda şarj soketinin değişimi gerekecektir. Bunun için teknik servis ekstra bir uygulama yapıp tamir işlemi gerçekleştirecektir.

  • Şarj Soketi Değişimi Gerekebilir

Telefon neden şarj olmuyor diyorsanız yazının bu kısmını okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Böyle bir durum yaşıyorsanız, telefonunuzun şarj soketi veya telefon şarj entegresi bozulmuş veya deforme olmuş olabilir. Burada şarj soketinden önce şarj entegresine de değinmek yerinde olacaktır. Şarj entegresi telefonunuzun anakartında bulunan tümleşik bir mikroçiptir. Bu mikroçipin arızası nedeniyle genellikle enerjinin dengeli kullanılmaması gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bunun değişimi için teknik servisle irtibata geçmeniz gerekmektedir. Entegrede bir sorun varsa telefonunuz genellikle şarj alır ancak şarjı dengeli kullanmadığı, durduk yere şarj bittiği ve telefonunuzun kapandığı görülür. 

Telefon şarj sorunundan kurtulmak için soketi incelemeniz gerekir. Şarj soketinde de diğer telefon boşlukları gibi toz parçacıkları bulunmaktadır. Gün boyunca gittiğiniz yerlerdeki toz parçacıkları şarj soketine nüfuz etmektedir. Tabi ki buna bağlı olarak şarj soketi tıkanmış olabilir. Şarj aletinin telefona giren kısmındaki metal kısımlar ile şarj soketindeki metal kısımlar birbirine temas edemez olur. Bu yüzden telefon şarj doldurmuyor olabilir. Bunun için bir kürdan veya şarj girişine sığabilecek bir materyal ile şarj soketini karıştırabilirsiniz. Tabi bunu yaparken sert hamlelerden kaçınmak gerekmektedir. Daha sonra şarj kısmına üfleyebilirsiniz. Eğer tozlardan dolayı bir sıkıntı varsa o sıkıntı geçmiş olacaktır. Artık telefonunuzu rahatça şarj edip kullanabilirsiniz. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Menü